Events

Fermentacija ir žolelės

Seminaras skirtas tiems, kurie domisi pačiu sveikiausiu maisto gaminimo būdu – natūraliu rauginimu arba fermentacija. Kadangi natūralus rauginimas neatsiejamai susijęs su mūsų gamta, visos šio seminaro temos bus papildytos laukinių augalų pažinimu. Trumpai susipažinkime su seminaro mokytojomis:

Rasa (Rasoklė) seminaruose moko pažinti žolynus ir naudoti juos grožiui, sveikatinimui, fermentuoja arbatas, verda sirupus ir daro hidroliatus, jos pagrindinė darbo vieta – pievos, su ja rinksite žoleles ir gėleles, o paskui iš jų gaminsite įvairias priemones sveikatai. Seminaro metu su Rasa stebėsite žydinčius pievų augalus, galėsite juos paragauti, susipažinti ir sužinoti apie jų panaudojimo galimybes sveikatinimui. Distiliuosite augalų vandenį (hidroliatą) odos gaivinimui ir drėkinimui, gaminsite fermentuotą žolelių sirupą, keliais būdais fermentuosite žolelių arbatą.

Ieva, knygos „Natūralus rauginimas“ autorė, surinktas žoleles neša tiesiai į virtuvę ir čia gimsta skaniausi patiekalai. Su Ieva mokysitės duonos su raugu kepimo pagrindų, fermentuotų gėrimų iš pievos žolelių gamybos (natūralios giros ir gydomasis midus ir alus). Rauginsite daržoves ir prieskonines žoleles ir sužinosite kaip pasidaryti raugintų pieno produktų – rūgpienio, jogurto, kefyro ir iš jų gaminti sūrelius su laukiniais žalumynais. Taip pat sužinosite apie laukines mieles ir apie rauginimo „grybus“ – kombučią, vandens ir pieno kefyrus.

 

Seminaro metu jūsų laukia išskirtinis maistas, kurį galėsite kartu gaminti – senovinė raugo sriuba – putra, duonkepėje krosnyje keptas kepsnys raugo duonos tešloje, šviežia naminė duona, pačių pagamintas jogurtas, pyragai su laukiniais augalais, žolelių alus ir kiti nepakartojami dalykai.

Namo atsivešite didelį krepšį dovanų: arbatos ir kefyro grybus, 2 rūšių duonos raugą, acto „užkratą“, hidroliatą, sirupą, aliejų, fermentuotą arbatą. O svarbiausia – kalną praktinių žinių, kurias tikrai panaudosite gyvenime ar darbuose.

Seminaro pradžia, penktadienį 18 valandą, sodyboje Slėnyje (Neries regioniniame parke, prie Karmazinų piliakalnio). Renkamės, įsikuriame, vakarieniaujame, aptariame programą kuri priklausys nuo oro sąlygų ir einame dirbti. Pabaiga sekmadienį, apie 16 valandą – papietaujame, valgome tortą ir išsidalijame dviejų dienų darbo vaisius – hidroliatus, sirupus, arbatas, raugus, kombučias, užraugtas daržoves.

Seminaro kaina 200 eurų žmogui. Į ją įskaičiuota nakvynė, maitinimas, visos priemonės ir pasigaminti produktai, lauktuvės.
Gyvensite šiltuose dviviečiuose kambariuose svečių namuose, yra patalynė, rankšluosčiai, dušas 2 kambariams bendras. Maitinimas penktadienį vakarienė, šeštadienį 3 kartus (pusryčiai, pietūs, vakarienė), sekmadienį 2 kartus (pusryčiai ir pietūs).
Seminaro metu galėsite įsigyti Rasoklės produktų su 15 proc. nuolaida (sirupų, aliejų, hidroliatų, arbatų, esencijų) ir Ievos knygą su autografu ir leidėjo kainomis „Natūralus rauginimas“

Registracija į seminarą el.paštu ieva@slenyje.lt , pasiteirauti galite tel. 861519638.
Registracija patvirtinama tik sumokėjus mokestį. Mokestis grąžinamas perspėjus prieš 2 savaites, pusė sumos – savaitę iki renginio.

Start Time

18:00 pm

Friday, June 14, 2019

Finish Time

16:00 pm

Sunday, June 16, 2019